perjantai 20. syyskuuta 2019

Kuulumisia

Viime postauksesta onkin jo aikaa (no, minun mittapuulla). Vanha läppärini kuoli ja kesti hetken aikaa hommata uusi. Nyt voinkin taas kirjoitella blogeihin ja muihin projekteihin. Elokuvablogini Katkeran Kuun ehdinkin jo päivittää Viimeisen yksisarvisen arvostelulla. Kumpaankin blogiin on useampi juttu rästissä ja ne pitäisi saada kirjoitettua vielä muistin aikana.

Uusi Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehti, Tähdenlento, on mennyt taas taittoon ja se ilmestyy vielä tämän vuoden puolella. Teemana oli rakkaus, mikä on mielestäni oikein hyvä teema, mutta valitettavasti se ei hirveästi tuntunut kiinnostavan muita kirjoittajia. Sama ongelma oli narttuteeman kanssa. Nämä aiheet eivät vain tule paljoa esille Takahashin sarjoissa, mikä on harmillista. Ilmeisesti ne kuitenkin kiinnostaisivat lukijoita, kerta teemat voittivat äänestyksissä. Odotan kuitenkin taas sormet syyhyten uutta lehteä. Aina mielenkiintoista nähdä millaisia ratkaisuja taittaja tekee kuvien valintojen ja asettelujen suhteen. Toinen yhdistyksessä johtamani projekti on kolmas sarja keräilykortteja ja sekin edistyy hyvää vauhtia. Tähän mennessä valmistuneet kortit ovat olleet hirveän hienoja. Voi kun voisin näyttää niitä jo, mutta en saa!

Aion tänä vuonna taidekujailla Kokkolan Akiconissa (19.-20.10.) ja Järvenpään Gingaconissa (2.11.). Olen tätä varten valmistautunut tilaamalla pitkin kesää ja syksyä kaikenlaisia telineitä pöydälle, sekä tietenkin printtejä, postikortteja ja tarroja. En todellakaan usko saavani tapahtumista voittoa kaikkien kulujen jälkeen (ei pelkästään myyntimateriaali, mutta myös matkustus ja koiran hoito maksavat paljon), mutta teen tätä enemmän maisemanvaihtelun, kaverien tapaamisen ja kivan mielen vuoksi. Tuotteeni ovat ehkä vähän kalliimpia kuin muiden, sillä tilasin jälkikäteen ajateltuna melko kalliista paikasta printit. Printit ovat myös korttimaista materiaalia, mikä ei tietääkseni ole yleistä. Heti kun sain tietää taidekujapöytien koon teippasin mitat lattiaan ja olen harjoitellut tuotteiden asettelemista siihen. Alla olevasta kuvasta näkyy yksi tälläinen varhainen harjoittelu Akiconin pöytää varten. Kuvasta puuttuu joitakin tuotteita, enkä todennäköisesti aio pitää postikortteja suoraan pöydällä, sillä pelkään niiden lentävän pöydästä helposti. Kirjoittelen kummastakin conista raportit aikanaan.



Olen tänä vuonna ollut hyvin tuottelias piirtämisen kanssa. Hopeanuoli-yhdistyksen projektit ovat antaneet hyvän syyn piirtää monta kuvaa ja tuotteiden saanti tuleviin coneihin on ollut hyvin motivoivaa. Alla olevat kaksi kuvaa tein nimenomaan printtimyyntiä varten, mutta tietenkin aika sanoo mitkä kuvat myyvät ja mitkä eivät.


3 kommenttia:

  1. Oi, näyttävät kyllä tosi hienoilta nuo uudet printit!
    Katsotaan jos pääsisin Akiconiin, on tässä tullut mietittyä mihin seuraavaksi menisi ja olisi blogin pitkäaikaisena lukijana mukava tavata paikan päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tule ihmeessä juttelemaan, jos päädyt coniin!

      Poista
  2. Wow, our first time visiting your blog. We are just amazed with your artistic work on your prints that you do. Just the detail is beautiful. Thanks for the share. Have a wonderful day.
    World of Animals

    VastaaPoista