lauantai 31. maaliskuuta 2018

Lapsuuden satusalkku



Äitini muutti uuteen kämppään, joten kävin muuton aikana läpi lapsuuden ja nuoruuden aikaisia kamoja. Tämä salkku oli jo kauan kummitellut mielessäni ja onneksi löysin sen ennen kuin se olisi heitetty roskiin. Salkusta on hyvin vähän tietoa netissä, joten valitettavasti en osaa kertoa siitä kovinkaan paljoa. En edes tiedä mistä se on hankittu.

Salkku sisältää läjän lastensatuja, joita on ilmeisesti tullut postissa kerran kuukaudessa. En selkeästi omista koko sarjaa, sillä salkussa olisi vielä paljon tilaa ja tarinat on jaettu useaan ryhmään, joista osa on jäänyt täysin ilman satuja. Sadut ovat erillisillä lehtisillä, joista kukin on 4 sivun mittainen, joskin muutama satu on vaatinut kaksi eri lehtistä, eli satu on 8 sivua pitkä. Pituus on juuri sopiva luettavaksi esimerkiksi iltasatuna. Paperi on kiiltävää ja melko paksua. Lehdissä lukee vuosiluku 1997 ja kuvittajien nimet, sekä ilmeisesti sarjan nimi "Mummo kertoo maailman kauneimmat sadut", mutta siihen se jääkin.






Tarinavalikoima on kiitettävän laaja, satuja on monesta eri kulttuurista ja ajanjaksosta. Kuvittajia on myös useita ja heillä on tyylejä laidasta laitaan. Suurin osa nimistä on ranskalaisia, joten ilmeisesti tämä on ollut ranskalainen projekti? Ilmeisesti tarinat ovat tulleet jonkinlaisessa järjestyksessä, sillä esimerkiksi ryhmä "Prinssejä ja prinsessoja" on saanut kymmenittäin satuja ja osa ryhmistä ei ole saanut mitään.

Jos joku tämmöisen tunnistaa lapsuudestaan ja tietää siitä enemmän niin avatkaa sanaiset arkkunne. Esimerkiksi kiinnostaisi mitä kautta näitä on voinut tilata ja onko kellään koko sarjaa?



11 kommenttia:

  1. Tuo ihminen tuossa kojoottitarinassa muistuttaa kovasti yhden Perunan Historia -animaation tyyliä, näin hassuna random-huomiona xD Löytyypi tuolta -> https://www.youtube.com/watch?v=PQLiF5B89qs Mielenkiintoinen tarinalaatikko kyllä. Boksin piirtotyylikin näyttää sellaiselta että varmaan olen saman piirtäjän kuvitusta jossain nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Löysin itse juuri äsken lapsuudenkodistani kasan näitä!
    Tulin googlettelemaan et löytyiskö jotain tietoa ja päädyin tänne.

    Multa löyty seuraavasti näitä ryhmiä:
    Prinssejä ja prinsessoja: 10
    Eläimiä: 9
    Taikoja ja salaisuuksia: 7
    Jumalia ja sankareita:3
    Muita sankareita: 3
    Lapsia: 2
    Seikkailijoita ja tutkimusmatkailijoita: 2
    Jättiläisiä ja kääpiöitä: 2
    Hirviöitä ja noitia: 1
    Roistoja ja ryöväreitä: 1
    Haltiattaria ja hyviä henkiä: 1

    Mulla kyllä moni näistä on vain 2 sivun mittaisia, eli yksi paperi, jossa toisella puolella alku ja toisella loppu.

    Salkkua ei löytynyt, mutta hämärästi kyllä muistan sellasen..

    Ainoa tuollainen "kansi" mikä multa täältä löytyi oli tuo Prinssejä ja prinsessoja.

    Eli eipä mulla kauheasti varmaan mitään kovin informatiivista sanottavaa nyt ole, mutta vertaistukea täältä!

    Ois kyllä kiva saada tietää mitä nää on ja ois ihana saada nää kaikki jostain. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja mulla lukee tässä Prinssejä ja prinsessoja -"kannessa" (en nyt parempaa sanaa keksi tähän hätään) "Printed in Italy" tuossa alhaalla. Sulla ei noissa näytä lukevan siinä kohtaa mitään :o

      Poista
    2. Ilmeisesti meillä on eri painokset?

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Voi mie yritin pari vuotta sitten googlettaa tätä mutten löytänyt mitään. Ihanaa että nyt löytyi! Muistan nämä sadut niin elävästi ja ne kysymykset mitä oli lopussa. Meiltä tämä on lähtenyt joskus eteenpäin, ikävä kyllä. Tietääkö näistä nyt kukaan enemmän? Entinen kommentti poistui vahingossa

    VastaaPoista
  5. Mulla kans oli lapsena näitä ja joskus 5 vuotta sitten satuin bongaamaan jostakin 2 täyttä salkullista. Tosi raakoja on nuo tekstit välillä :D

    VastaaPoista
  6. Tää oli joku postitse kotiin tuleva kokoelma. En muista myyjää mutta hämärä mielikuva sijoittuu Keski-Eurooppaan. Löytyy kerran luettuja 174 nelisivuista satua ja 12 välilehteä alkuperäisessä laukussa. Olen valmis myymään paketin, jos kiinnostusta löytyy.

    VastaaPoista
  7. Minulla on kassillinen satuja. Varmaan on ehjä kokoelma. (C) 1997 Literary rights International.Inc. Finnish version. Printed in Italy. Voisikohan näitä lukea julkisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko julkisella lukemisella esimerkiksi lukemista jossain tapahtumassa? En osaa sanoa. Ketään tuskin haittaa, jos näitä lukee ääneen vaikka kirjastossa tai lastentarhassa.

      Poista