perjantai 8. syyskuuta 2017

Opaskoira Heijin traileri + kuvaspämmi


Ette uskokaan kuinka fiiliksissä olen kun löysin tämän pätkän! Olen kauan etsinyt pienimpiäkin tiedonmuruja animesta Yama ni Kagayaku: Guide-ken Heiji Gou (山に輝く ガイド犬平治号). Elokuva on lähinnä kouluille tarkoitettu opetusvideo vuoristojen vaaroista ja opaskoirista. Se kestää noin 30 minuuttia. Varmasti juuri tämän vuoksi se ei ole vielä levinnyt nettiin (ja ei ehkä koskaan tule leviämään) ja siitä on hyvin hankala löytää mitään tietoa. Miksi sitten olen niin kiinnostunut tästä elokuvasta? Koska se on Toei Animationin tekele, saman studion, joka teki Hopeanuoli -animen. Elokuvan koirat on toteutettu ihan samalla tyylillä kuin Hopeanuolessa.

Elokuvan viralliset sivut löytyvät täältä. Mikäli ymmärsin oikein koulut voivat ostaa elokuvan peräti 38 000 jenin hintaan, mikä näyttäisi olevan 293 euroa! Tsiisus! Vaikuttaa siis todella epätodennäköiseltä, että tätä koskaan tultaisiin näkemään kokonaisuudessaan. Yksi vähän kaukaa haettu mahdollisuus voisi olla lähettää firmalle kyselyä mihin hintaan elokuvan julkaisuoikeuden voisi ostaa Suomeen ja tehdä sitten Hopeanuoli-fanien kesken joukkokeräys Kickstarterin tms avulla. Tämä olisi kuitenkin hyvin iso hanke, joka vaatisi esimerkiksi sujuvasti japania puhuvia henkilöitä. Koetan vähän vinkata tästä Suomen Hopeanuoli-fanit ry:lle. Olisihan se todella siistiä jos voisimme esimerkiksi näyttää elokuvan suomiteksteillä jossain tulevaisuuden Gingaconissa. Uskon kuitenkin, että elokuvan julkaisuoikeudesta pyydettäisiin niin suuri summa ettei olisi mahdollista toteuttaa tälläistä hanketta.

Trailerista otettuja kuvia loppuun:










4 kommenttia:

  1. Vau, hieno löytö tämä, Nara! Veti kyllä selkään kylmät väreet tuo traileri. Suretti kapinen pieni pentu ja loppupuoliskon surullinen kohtaus. Tämä olisi todella hienoa nähdä kokonaisuudessaan.

    Emme ole japanilainen koulu, mutta ehkä, jos tuonne saataisiin yhteys, voisimme ostaa elokuvan ja sen esitysoikeuden yhdistyksellemme? Onhan se kuitenkin voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen järjestö, siis hmm.. Vähän koulumainen? (Onhan meille tulossa "luokkaretkirahastokin", joka toimii laillisesti samoin periaattein kuin luokkaretkikeräykset.) Pitää selvitellä asiaa. Voi toki olla, että hinnaksi laitetaan jokin ihan älytön ja sellaisen summan kanssa vaatisi sitten jo oikeuden esim. myydä tuota DVD:llä, tms., jotta kulut saisi katettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olisi varmasti iso vetonaula Gingaconille, puoli tuntia on ihan sopiva pituus esitettäväksi siellä ja jos leffaa ei kirjaimellisesti mistään muualta voisi nähdä olisi ihmisten pakko tulla Gingaconiin. Elokuva on myös sisällöltään sellainen, että sen voi esittää hyvillä mielin julkisessa tapahtumassa.

      Poista
  2. Yama ni Kagayaku: Guide-ken Heiji Gou (山に輝く ガイド犬平治号).

    VastaaPoista