torstai 1. joulukuuta 2016

Tähdenlennon viides numero

Kansi © Kurome (etualan susi) ja Raezla (tausta)
Pahoittelen huonoja valokuvia!

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n tämän vuoden toinen jäsenlehti (ja yhteensä viides ikinä) tipahti tänään postiluukustani sisälle. Tämän numeron kanssa oli melkoisia kasvukipuja, mutta se saatiin silti vielä tämän vuoden puolella postitettua jäsenille, kuten on sovittukin. Toivon kovasti yhdistyksen pysyvän 2 lehteä/vuosi tahdissa, vaikka se haastavaa onkin.

Teemana olivat nyt Hopeanuolen susisaaga ja sudet ylipäänsä. Olin jälleen mukana lehden teossa ja kirjoitin 5 artikkelia; Aamu-sarjakuvaprojektin esittely, jossa haastattelin Saqea ja Kippurablea heidän tulevasta susisarjakuvasta, Pussihukka, ei suinkaan susi, jossa kerroin pussihukista, Maailman koirasusirotuja, jossa esittelin murto-osan maailman koirasusiroduista (tämä artikkeli venähti turhankin pitkäksi, sori), Sekarotuinen susi, jossa kerron villin suden tutkitusta geeniperimästä ja jonka arvelen voivan nostattavan jonkinlaista paskamyrskyäkin, sekä vielä Haastattelussa koirasusikasvattaja, jossa haastattelin My Wolfdogs -kennelin Laura Tammista. Kirjoitan aina melko kuivaa asiapitoista tavaraa ja etenkin nyt taisin kirjoittaa liikaakin oikean elämän faktatekstiä. Mutta aika näyttää miten lukijat ottavat tämän vastaan. Olisi erittäin tärkeää saada palautetta Tähdenlennon lukijoilta, jotta tiedämme miten parantaa lehteä tulevaisuudessa, etenkin blogitekstit ovat erittäin tervetulleita. Jäsenet voivat myös antaa palautetta yhdistyksen foorumilla.

HUOM! Gingaconin uusi päivämäärä on 28.10.2017


Lehti oli nyt omasta mielestäni todella monipuolinen ja teema tuli selkeästi esille, toisin kuin parissa aikaisemmassa numerossa. Sisälmysluettelon voi nähdä tuosta ylemmästä kuvasta. Tykkäsin hirveästi kuinka tässä numerossa on otettu huomioon hyvin nettipiirtäjät. Aamu -sarjakuvan esittelyn ohella oli myös artikkeli Sudet sarjakuvissa (kirjoittaja Satanica), jossa haastateltiin Nawulfia ja Anttua. Nawulf on monelle tutun Theo -sarjakuvan luoja ja piirtää perinteisesti vesivärein, Anttu taas piirtää digitaalisesti uudempaa Harper -sarjakuvaa. Artikkelissa katsottiin siis sarjakuvapiirtämistä kahdesta näkökulmasta. Japanilaisten suhtautuminen susiin (kirjoittaja Nightwolf) oli hyvin kiinnostava aihe ja plussaa tuli autenttisista kuvituksista, joskin teksti oli hieman tönkösti kirjoitettua. Kiinnostavaa tekstiä oli myös ensimmäisestä Gingaconista, sekä Pureplasticin pehmoista.

Oikeastaan koko lehti oli laadukas paketti ilman ylimääräistä filleriä. Itse en edelleenkään välitä hahmoesittelyistä, kuten olen tainnut jokaisessa Tähdenlento -artikkelissa mainita, mutta nämäkin olivat laadukkaasti tehtyjä ja lehdessä oli niin paljon muuta sisältöä ettei peräti 8 sivua hahmoesittelyitä haitannut yhtään!Ulkoisesti lehti on kehittynyt hirveän paljon. Nykyään se on jo todella ammattimaisen näköinen. Tasapaino fanitaiteen, virallisen manga-/animetaiteen, sekä ei-Hopeanuoleen liittyvän kuvituksen välillä on nyt erittäin bueno. Mukavan vaihtelevaa, mutta ei sekasortoista. Taittaja Spyro on tehnyt aivan loistavaa työtä lehden kanssa vaikka hän on ollut kiireinen, kiireen merkkejä ei kuitenkaan itse lehdestä huomaa ja omasta mielestäni lehti taitaa olla tähän mennessä onnistunein. Jos nyt jotain vinkumistä pitää harrastaa, niin kansi jättää toivomisen varaa. Idea mangamaisesta kannesta on todella jees ja kahden taiteilijan piirrosten yhdistäminen yhdeksi kuvaksi on kiinnostava ja toimiva, mutta eläinten anatomiat tökkivät kummallakin piirtäjällä. Osa kuvista on myös printattu turhan tummina, mikä on valitettavan yleistä printtausprosessissa ja kuvia olisi pitänyt etukäteen vaalentaa tätä ennakoiden. Aina vaan ei muista.

Vielä viimeiseksi pitää vielä leveillä, että minut on nyt valittu Tähdenlennon päätoimittajaksi. Toivottavasti ensi vuoden lehdet tulevat jatkamaan tätä laadukasta linjaa. Ensi vuoden teemoiksi on valittu rekikoirat ja sitten taistelukoirat, ja niiden tekemiseen voi osallistua oikeastaan kuka tahansa, myös ei-jäsenet. Tätä numeroa voi ostaa coneissa yhdistyksen pöydältä ja se tulee vielä jossain vaiheessa Hopeapuotiin myyntiin.


Mukana tullut Raezlan piirtämä kortti, sekä jäsenille tullut jäsenposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti