maanantai 7. marraskuuta 2016

Conraportti Kokkocon 5.-6.11.2016


Elikkä käytiin koirapiirtäjäporukalla Kokkolan kaksipäiväisessä Kokkoconissa. Itseni lisäksi mukana olivat Nawulf, Raezla (ent. Äffä), Kurome (ent. TheSuskuli), Saqe ja Fjalle. Kaikki ängettiin yllättävän halpaan, tilavaan ja hyvän näköiseen vuokramökkiin, meno oli luontevaa ja rentoa ja tämä porukka oli kaikin puolin toimiva kokonaisuus. Diggasin, lisää tälläistä, kiitos.

Sitten itse asiaan, eli coniin. Heti aluksi pitää myöntää, että odotukseni olivat Gingaconin jälkeen aivan liian korkealla. Gingaconissa kun tuotteeni menivät kuin kuumille kiville vaikka hintani olivat silloin vielä paljon kalliimpia, hiljaisia hetkiä ei juuri ollut, ihmiset tulivat jatkuvasti puhumaan ja ilmapiiri oli tosi positiivinen. Kokkocon taas oli, ainakin myyjän näkökulmasta... noh... niin.

Perkeles.
Yritykset ja taidekujalaiset olivat samassa salissa ja meidän lössi vei huomattavan osuuden myyntitarjonnasta. Ilmeisesti kaikki halukkaat myyjät oli otettu mukaan, tilaakin oli jäljellä jos lisää halukkaita olisi ollut. Kauhistelimmekin kuinka autio erämaa sali olisi ollutkaan jos meidän porukkaa ei olisi tullut coniin. Harmi vain kohdeyleisöä ei meille koira-/eläinpiirtäjille löytynyt juuri ollenkaan ja koska meitä oli niin monta taisimme aiheuttaa siitä aiheesta ylitarjontaa. Paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikilla myyjillä taisi mennä heikosti. Toisena päivänä suurin osa myyjistä pakkasi tavaransa jo paria tuntia ennen conin päättymistä.Olin erittäin hämmästynyt ja tietenkin pettynyt kun ihmiset eivät olleet edes huomaavinaan Kriegerin pöytää, vaikka mielestäni tuotteeni ovat monipuolisia ja laadukkaita, ja nyt aiempaa halvempiakin. Olen aina ajatellut eläimiä universaaleina, kaikkia jollain tapaa kiinnostavana aiheina, sillä kyllähän eläimet ovat visuaalisesti näyttäviä ja monilla on lemmikkejä, mutta ilmeisesti asia ei olekaan näin. Ensimmäisenä päivänä cossasin Hannibalia ja jopa mietin josko ihmiset arastelisivat pöytää ulkonäköni takia (mikä olisi todella typerää, koska hei, coneissa hihhuloidaan ja siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä). Pöytäni oli myös hieman hölmössä paikassa, joten toisena päivänä pukeuduin normaalisti ja vaihdoin parempaan paikkaan, mutta myynti oli yhä samanlaisen nihkeää. Sain katettua matka-, majoitus-, ja pöytäkulut, mutta voittoa tuli surkean vähän ja sekin meni sitten pizzaan ja juominkiin, joten lopputulos oli plusmiinusnolla.

Urumin pöytä
Urumin pöytä

Fjallen ja Raezlan pöytä
Ohjelmista en oikein voi sanoa mitään, kun en niitä mennyt katsomaan. Ohjelmakartassa ei ollut oikeastaan mitään itseäni kiinnostavaa, paitsi kaverini Raezlan Hopeanuoli -luento, joka kuitenkin tapahtui ekana päivänä heti aamusta, jolloin en uskaltanut jättää pöytää vartioimatta enkä halunnut pyytää jotain muuta siihen, kaikilla kun oli omat pöytänsä. Harmi, olisin hirveästi halunnut nähdä tuon luennon, etenkin kun hän aikoi käyttää hahmoani esimerkkinä vahvasta narttuhahmosta. Kuulemma kukaan ei ollut paikalla videoimassakaan. Conin teemana tänä vuonna olisi pitänyt olla roolipelit ja mukana jotain halloween-maustetta, mutta ohjelmista mikään ei tainnut liittyä kumpaankaan aiheeseen eivätkä aiheet tulleet esille koristeluissa tms. Ulkopuolella ei ollut opasteita conpaikalle, eikä ovella mitään juhlavaa banderollia. Tai ehkä mentiin sisälle väärästä rööristä tai olen muuten vain puusilmä.

Silläkin uhalla, että kuulostan kitisijältä (mutta kun kitisyttää), haluan esittää conille vielä kritiikkiä. Kunniavieraan nimikirjoitustilaisuus oli valittu erittäin huonoon paikkaan, myyntisalin keskelle, jolloin innokas ihmismassa muodosti jonon, joka tukki tien monelle pöydälle pitkäksi ajaksi. Turhauttavaa. Jo Kokkoconiin ottaessa yhteyttä huomasin kommunikaatiossa olevan paljon parantamista, sillä vastauksissa kesti kauan ja niiden perään piti useamman kerran kysellä. Myyjiä ja ohjelmaa oli sen verta vähän, että olisi ollut mielestäni järkevämpää pitää con yksipäiväisenä ja panostaa kunnolla siihen yhteen päivään. Plussana kuitenkin pitää mainita paikalla olevien järjestäjien olleen ystävällisiä ja toisena päivänä hoksasivat tuoda kylmään saliin vilttejä.

En muista kenen pöytä, kertokaa jos tiedätte.
Kuromen pöytä
Raezla ja Kurome
Taidekujalla kyllä oli muutamia jutskia, joita olisi tehnyt mieli ostaa, mutta en raaskinut kun halusin oikeasti tienata sitä rahea, enkä menettää sitä. Mukaan tarttui kuitenkin joko alennetuilla hinnoilla/vaihtokaupalla/ilmaiseksi tämmöisiä:


Hopsuyhdistyksen onnenpyörästä tuli Death Note -avaimenperä, jossa lempihahmoni Light. Nawulf tuhersi Naran. Fjallelta otin useamman kivan tarran (Fjalle, piirrä vaan lisää pitpullia niin mä ainakin ostan varmasti).


Saqe oli hirveän ystävällinen ja toi minulle leimasinsarjan, jota haluan kokeilla taidejutuissa. Hän antoi myös Gin -avaimenperänkin. Otin myös jostain syystä Matsuconin esitteen, vaikka en sinne ole menossa, mutta hei, ehkä joku teistä lukijoista ei vielä ole tapahtumasta kuullut. Tsekatkaa jos kiinnostaa.

Kännissä piirrettyä kakkea:Krieger jää nyt epämääräisen pituiselle miettimistauolle, jonka aikana koetan säästää rahaa jotta voisin avata firman uudelleen turvallisesti ja harkitusti. Tässä saattaa kestää pari kolme vuotta. Riippuu paljon saanko jotain järkevää työtä ja ettei tapahdu odottamattomia rahakriisejä. Kokkocon ei nyt ihan vastannut odotuksia, mutta se opetti kuitenkin ettei Kriegerin kannata mennä näin pieniin coneihin, ELLEI kyseessä ole eläintarinoihin keskittyvä con.

Kriegerin ollessa tauolla aion jatkaa coneissa käyntejä, koska hitto, tämähän on kuitenkin kivaa puuhaa. On todella virkistävää päästä tapaamaan hyviä nettikavereita ja muita piirtäjiä naamatusten. Koetan jossain vaiheessa uskaltautua itse taidekujalle, vaikka tyylini ei taida olla myyvimmästä päästä ja en oikein tiedä mitä hittoa voisin myydä.

En ole varma kenen pöytä tämä oli, tietäjät kommentoikoon.
Jasu Wonder Worldin pöytä

Ei mitään hajua mitä heebot cossaavat.
Otin turhankin paljon kuvia paikalla, joten dumppaan ne tänne. Jos joku haluaa kuvansa pois tai että lisään heidän nimensä kuvatekstiin olkaas hyvä ja kommentoikaa.

????:n pöytä
Manga Cafen pöytä
Jorma Aalto promosi kirjaansa.

That's all folks.

4 kommenttia:

 1. Moi. Oletko sä tai kukaan muu koirapiirtäjä tms eläinmangan piirtäjä tai harrastaja tulossa Kouvolan tai Lahden coniin? Esim myymään jotakin tai ihan muuten vain hengailemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm itse en, tai ainakaan en ole suunnitellut meneväni Kouvolaan tai Lahteen lähiaikoina. Hopeanuoli-fanit ry pyörii coneissa ympäri Suomea pitkin vuotta, joten voi pitää silmällä heidän sivuston tapahtumakalenteria. http://hopeanuolifanit.fi/ Ei tarvitse välttämättä fanittaa juuri Hopeanuolta, eiköhän noiden porukasta löydy ylipäänsä koirapiirtäjiä ja muita elukkatarinaharrastajia. Voisit myös liittyä Facebookissa (jos sulla sellainen on) Koirataideporukka -ryhmään https://www.facebook.com/groups/588261721197988/ jossa voit kysellä conseuraa. Itse en ensi vuodelle ole vielä suunnitellut muuta kuin Gingaconiin menoa.

   Poista
 2. Oletko ajatellut tulla tämän vuoden kokkoconiin 2017, jos siis saa kysyä. Tää sun kirjotus sai mut vähän tuumimaan sinne lähtöä. Mutta koska olen tällaisessa aika uusi niin on pakko kysyä, mitä conissa pääasiassa tehtiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi! Kirjoitin äsken viestin koko ajan ajatellen Gingaconia! Olen tyhmä. Tosiaan en ole tulossa Kokkoconiin tänä vuonna. Edellinen reissu oli todella hauska, mutta paikalla ihmiset eivät osoittaneet minkäänlaista kiinnostusta koira- ja eläintaidetta kohtaan, joten minulla ei ole kohdeyleisöä.

   Poista