lauantai 23. heinäkuuta 2016

Nara piertelee, osa 10: Susijuttuja

Tätä en jatkanutkaan syystä x, mutta laitetaan tänne kuitenkin.
Elikkäskös, olen mukana taas Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n syksyllä ilmestyvän Tähdenlento -jäsenlehden teossa ja lehti on tällä kertaa susiteemainen. Piirsin ja kirjoittelin sitä varten sopivan hukkamaisia juttuja.


Harmittavasti jälleen kerran en ottanut kunnon prosessikuvia, kun en ajatellut tehdä tästä blogipostausta, mutta nyt halusin tänne jotain täytettä. Mennään siis taas huonolaatuisilla kännykkäkuvilla mitä olen kavereille lähetellyt.

KUVANLAATU!


Nämä olivat toisen kirjoittajan artikkeliin, jossa puhuttiin japanilaisista sukupuuttoon kuolleista honshun- ja hokkaidonsusista. En voi vannoa piirroksen olevan täysin realistinen elukoiden kokoeron ja muun suhteen, mutta jotain sinne päin. Isomman rekun takajalkojen anatomia vammaa, huomasin sen liian myöhään kun olin jo piirtänyt ääriviivat puhtaiksi. Alunperin kuvassa olisi ollut muitakin suden alalajeja, mutta artikkelin luettuani tajusin ettei kuvassa tarvitsisi olla kuin nämä kaksi.



Tätä oli tosi kiva tehdä! En ollut tehnyt pelkkää mustavalkoista lyijykynätyötä ties kuinka moneen vuoteen, ja hitto tämähän oli todella mukavaa. Tämä ei ollut mitään tiettyä artikkelia varten, vaan sopii yleisesti lehden teemaan ja sitä voipi halutessaan käyttää jossain sopivassa paikassa. En ollut tyytyväinen valmiin kuvan epäsymmetrisyyteen, vaikka *laittaa sormet korviinsa ja huutaa laa laa laa* moni sanoikin sen olevan parempi, luonnollisempi versio. Joten kopioin mielestäni paremman puolen ja käytän sitä viimeisenä versiona, vaikka tavallaanhan nyt se vaiva minkä tein piirtäessäni hylättyä naaman puoliskoa meni täysin hukkaan. Se nyt vaan on niin, että tuo epäsymmetrisyys vaivaisi minua ikuisesti ja taiteen ei tarvitse, eikä aina kannata, olla täysin luonnollista. Taide näyttää kohteensa pikemminkin ideaalisena ja monesti jonkin symbolina, ja jos siinä on jotain epäkohtia siitä syytetään heti piirtäjän taidottomuutta.


Sitten oli vielä jotain tämmösiä. Olen niin ruosteessa värityksen suhteen, että huh helvettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti