sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Conraportti Gingacon 11.6.2016


No niin, olen nyt henkisesti ja fyysisesti kotiutunut ja käynyt conissa otetut kuvat läpi. Gingacon järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n toimesta ja se oli itselleni ihka ensimmäinen con. Yhdistyksen jäsenenä (ja nykyisenä hallituslaisena) olen pitkään seurannut conin suunnittelua ja olihan se hienoa nähdä conin oikeasti toteutuvan. Con oli pieni, moni yritys ja vierailija tuntui peruuttaneen tulonsa, kävijämääräksi arvioisin noin 100 ihmistä, vaikka lippuja olikin myyty enemmän (EDIT: minulle sanottiin kävijälaskurin mukaan paikalla olleen yli 300 ihmistä, määrä tuntui kuitenkin paljon pienemmältä, ehkä ihmiset tulivat niin eri aikoihin tai levisivät tasaisesti pitkin tapahtumapaikkaa?). Koska suunnittelin tapahtuman maskotin (yllä) pääsin coniin ilmaiseksi, sain myös ilmaisen myyntipöydän Krieger Comicsille, sekä avustajani pääsi veloituksetta sisälle.

Harmittavasti cosplaykisa ja luento koirien rakenteesta peruttiin, joten ohjelmaa ei ollut hirveän paljon. Toisaalta en itse olisi pystynytkään olla joka juttua katsomassa, kun piti tsekata myyntipöytää. Kävin kuitenkin Nawulfin ja TheSuskulin luennolla Weed -animen mokista ja tietty yleisesti haahuilin ympäriinsä. Iltabileisiin en voinut osallistua juna-aikataulun takia.

Kriegerin pöytä
Olin etukäteen panikoinut kuinka kämäiseltä pöytäni tuleekaan näyttämään, kun mitään hienoa pöytäliinaa ja asetelmia ei ole, ainoastaan melko pieni banderolli, joka sekin meni matkustuksessa rutuille. Tuotteitakaan ei ole kuin kolme... Mutta tuli siitä ihan ookoo, kai. Peruutuksien takia yrityksien myyntisalissa ei ollut Kriegerin lisäksi muita kuin Tammi, Backstreet ja Hopsuyhdistyksen Hopeapuoti. Onneksi vaatefirma Backstreet oli mukana, sillä se toi heti tarvittua vaihtelua tarjontaan. Taidekujalla oli paljon valinnanvaraa, myynnissä näkyi olevan jättipehmoleluja, tarroja, printtejä, puutöitä ja ties mitä muuta.

Yritin ottaa kuvia vähän kaikesta, mutta en ole vielä tottunut käyttämään uutta iPadiani ja jouduin heittämään monta kuvaa roskakoriin. Nolasin itseni kun kysyin lupaa ottaa kuvaa Backstreetin pöydästä blogia varten, mutta mokailin siinä iPadin kanssa joka ottikin videokuvaa ja sitten rupesi zoomaamaan päin persettä, en lopulta saanut kunnon kuvaa tuosta pöydästä vaikka seisoin siinä kuvaamassa hävettävän kauan. Tarvitsisin kyllä kunnon kameran, siis ihan oikean kameran, eikä mitään kännykkää tai iPadia. Turhauttaa kun kuvani näyttävät perunalla otetuilta, tai sitten olen yksinkertaisesti paska kuvaaja.

Tammi
Hopeapuoti
Täytyy sanoa, että tuli kyllä hitsin hyvä mieli, egon pikakasvu ja henkinen bouneri, kun kädenjälkeäni näkyi vähän joka paikassa. Ei ainoastaan maskotissa, vaan con oli kiitettävästi mainostanut Kriegeriä. Rahaahan paikalle tulin tekemään, mutta paras palkka oli ehdottomasti arvostuksen tunne. Oli myös upeaa kuinka myyntipöydässäni istuessani ihan tuntemattomilta näyttävät ihmiset tulevat antamaan kivaa palautetta (vaikka olisimmekin puhuneet netissä en välttämättä tunnista naaman perusteella, anteeksi!). Moni kehui blogia, taidetta, tai Kriegerin juttuja. Hämmentävää ja palkitsevaa. Näillä eväillä jaksan taas tarpoa pikkuisen pidemmälle. Erityisesti jäivät mieleen Improkärpänen, HulluMel, Keeba ja Jenny F.


Taidekujalla oli monia enemmän ja vähemmän tuttuja, esimerkiksi Fjalle, SaQe, Anttu, Bitter ja Äffä. Todella siistiä tavata heitä kaikkia ensikertaa livenä! Mielenkiinnolla myös mulkoilin millaisia töitä tyypeillä oli taidekujalla tarjolla ja pistin muistiin hyvät asetelmat. En ostanut itselleni mitään tällä kertaa, ainoastaan conipaidan Hopeapuodista muistoksi. Otin myös talteen pari conjulistetta, ohjelmalehtistä ja myyjän badgeni (ehkä joskus coneista tulee niin arkipäiväisiä, etten viitsi ottaa tälläisiä enää talteen?). Gaikotsu oli pöydässäni avustajana koko päivän ja piirsi hienon Naran, samaten Fjalle toi piirtämänsä Naran ja koirani Bonon. Iso kiitos kummallekin, törkeän hienoja!

Kerkesin itse piirtää myyntipöydällä hiljaisina hetkinä tappelevia susia. Anatomia vähän kusee, piirsin ensin päät ja pikkaisen yläkroppia ja ajattelin jättää piirustuksen siihen. Sitten aikaa kului ja päätin vielä jatkaa piirtelyä, loput kropista piti improvisoida ja lopputulos on vähän derp. Muutoin tykkään kuvasta! Piirrän nykyään todella harvoin, innostun lähinnä vain jos vieressä on muita piirtäjiä.




Olin Nawulfilla yötä ja hän suunnitteli luentoaan hiki hatussa vielä conia edeltävänä yönä. Se ehkä näkyikin luennossa, tosin tämähän oli ensimmäinen conini niin en tiedä minkä tasoisia luentoja Suomessa yleensä on. Luento järjestettiin samassa huoneessa kuin Ginga Room, mikä oli aika huono ratkaisu, sillä huoneessa tuli ahdasta ja jostain syystä onnenpyörää annettiin pyörittää luennon alussa, jonka takia oli hankala kuunnella luentoa. Olisin toivonut luennolta syvällisempää pohdintaa miksi Weed -anime onkin niin huono, varsinaista informatiivista sisältöä tuli vähän ja suurin osa ajasta kulutettiin käymällä läpi about tsiljoona hölmön näköistä still-kuvaa animesta. Noh, kyllä suurin osa yleisöstä selkeästi viihtyi, nauru oli herkässä. Muusta ohjelmasta en osaa sitten sanoa mitään, mutta veikkaisin niiden ilmestyvän näkyville aikanaan Hopsuyhdistyksen Youtube -kanavalle.


Krieger tienasi odotettua enemmän! Olin valmistautunut olemaan tyytyväinen jos edes matkakulut saisi katettua myynneillä, mutta hitto, tällä reissullahan sai oikeasti rahaa. Siitä huolimatta, että suurin osa kohdeyleisöstä oli varmasti samana päivänä järjestetyssä Desuconissa. Kaikin puolin siis hyvin onnistunut reissu, tapasin paljon nettikavereita, sain egonbuustausta ja tein fyrkkaa. Tälläistä lisää!

Erityiskiitokset Nawulfille ja Gaikotsulle.


Bitterin ja Fjallen pöytä
SaQen pöytä

6 kommenttia:

  1. Oi, makeeta nähdä enemmän valokuvia tapahtumasta! Harmi, kun ei itse voinut lähteä kiertelemään, mutta nettituttujen tapaaminen oli just huippua mustakin! Oli tosi kiva tavata sinut livenäkin, samoin kuin monia muita taidekujalaisia ja yhdistysläisiä. ^u^

    VastaaPoista
  2. Kiva yhteenveto!

    Conin koon ja peruuntuneiden myyntipaikkojen vuoksi yritysten pöydät olisi voitu laittaa samaan tilaan taidekujalaisten kanssa. Ajatuksessa toki oma lehmä ojassa, sillä nökötitte Gaikotsun kanssa nyt eri paikassa kuin "me muut". Ei päästy jutskaamaan.

    Vaikka coni oli pieni ja sillä oli erinäisiä lastentauteja, oli fiilis silti äärettömän rento ja jopa tälläinen väsynyt käpy viihtyi vaikka nyt olenkin kuolemanväsynyt.
    Myynnillisesti oli myös positiivinen kokemus. Löysin kohdeyleisöni täältä paremmin kuin esim. Traconista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä oisko mihinkään huoneeseen mahtunu yritykset ja taidekuja?

      Poista
    2. Tämä olisi hyvä idea. Ehdotampa Gingacon 2017:een, jos myyntisalin ja sen viereisen salin yhdistäisi niin, että toisella puolen olisi taidekuja ja yhdistyspöydät.. Koska cossipukuhuoneena sitä ei nytkään hyödynnetty. Sitten tuonne auloihin tulee ihan muuta ohjelmaa ja hengailutilaa. En voi luvata, että ehdotus menisi läpi, mutta tuossa voisi olla järkeä. :D

      Poista
  3. Hei mä näyn tossa yhessä kuvassa xD

    VastaaPoista
  4. Hei mä näyn tossa yhessä kuvassa xD

    VastaaPoista