tiistai 3. marraskuuta 2015

Peli - Dogz


NIMI: Dogz
VUOSI: 2006
TEKIJÄ: Ubisoft

Ostin Dogzin heräteostoksena halvalla, mutta nyt harmittaa kun maksoin siitä yhtään mitään. Pelasin peliä alle puoli tuntia ja kyllästyin jo siinä ajassa täysin. Dogz on yksi monista lemmikkisimulaattoreista jossa voi leikkiä uuden koiranpennun omistamista. Mitään erityistä pelissä ei ole verrattuna moniin muihin vastaaviin peleihin.

Aluksi pelaaja saa valita viiden koirarodun väliltä. Rodut ovat kaikki suosittuja ja tunnettuja rotuja, joten valinta näiden välillä on aika tylsää. Rotuvalinnalla ei taida olla edes mitään merkitystä, muuta kuin pennun ulkonäkö. Ulkonäköä voi vielä hieman muokata valitsemalla pannan värin ja turkin värisävyn muutamasta vaihtoehdosta. Valitsin saksanpaimenkoiran ja sen värivaihtoehdot olivat kaikki hyvin samanlaisia, joten tälläkään ei ole juuri merkitystä.



Pelissä on hirveän vähän tekemistä. Pennulle opetetaan temppuja ja kisataan temppukisoissa. Välillä koira ruokitaan, juotetaan ja harjataan. Temppukisat ovat niin helppoja voittaa ettei niistä saa minkäänlaista haastetta, kisat ovat myös hyvin tylsiä ja parin ensimmäisen kerran jälkeen niitä ei enää edes huvita kokeilla. Temppujen opettaminen on kuitenkin toteutettu ihan kiitettävästi. Kursorilla voi kokeilla koskea ja vetää pentua erilailla ja pennun tehdessä jotain uutta siihen liitetään käsky ja palkitaan koira. Ihan toimiva systeemi, joka voi nuorimmille pelaajille oikeasti opettaakin kuinka koira oppii uusia asioita. Pelissä voi myös ilmeisesti sisustaa kotiaan uusilla tavaroilla, en tätä kokeillut eikä tämä vaikuttanut mitenkään kiinnostavalta.

Grafiikka on ihan ookoota. Pentu liikkuu välillä vähän nykien. Koirat sentään näyttävät omilta roduiltaan ja pentumainen ulkonäkö on toteutettu hyvin, mutta mitään muuta en keksi kehua.


Pelin ainoiksi kiinnostaviksi elementeiksi koin temppujen opettamisen ja temppukisat, ja kisat ovat aivan liian helppoja. Koirapeliltä itse toivoisin mahdollisuutta kisata koiralla kunnianhimoisesti, mieluusti eri lajeissa, mahdollisuutta seurata koiran kasvua aikuiseksi, sekä koirien jalostamista. Nämä asiat puuttuvat Dogzista täysin. Olin hyvin yllättynyt kuinka korkeita arvosanoja peli on saanut eri sivustoilla, mutta ehkä kohderyhmään on otettu vain perheen pienimmät huomioon ja heille peli on varmasti ihan viihdyttävä.

TÄHDET: *1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti